Klipp elsladden till Abbas i morgon!

Israel Electric Company Skulle ‘klippa bort PA i morgon’

IEC Director Yiftah Ron-Tal diskuterar skador av den arabiska våren till israelisk el, ”revolution” genom Tamar naturgasfält.

Av Yoni Kempinski , Ari Yashar
Först Publicerat : 2014/04/22 , 10:01

Maj – Gen . (res.) Yiftah Ron-Tal, direktör för Israel Electric Company (IEC), talade i torsdags vid Ramle konferens om finanspolicy, där han talade den palestinska myndighetens (PA) elskulder på 1,4 miljarder shekel ( nästan en halv miljard dollar, 2.65 miljarder kronor ) .

”Om det var upp till mig, skulle jag skära av deras el i morgon”, säger Ron-Tal. ”Varje privat företag skulle ha fått sin el avskuren för länge sedan. Vi kräver att PA betalar varenda öre.”

I början av mars utfärdade IEC en sista varning till PA att betala sina skulder inom tre dagar, därefter blir de nedkopplade, ett hot som inte genomfördes på grund av den offentligt ägda karaktären av företaget.

8fc59-percapaidPA misslyckas vanligtvis att betala sina el- skulder till Israel, trots att de tar emot pengar specifikt för el från olika internationella givare och får emot ett rabatterat pris från Israel [pengarna helt enkelt försvinner]. PA meddelade i slutet av mars att de hade nått en svindlande $ 4,8 miljarder skuld, med ett budgetunderskott på 1,5 miljarder dollar 2014.

Skador från den ” arabiska våren ”

Att diskutera IEC:s politik, noterade Ron-Tal ”en del av de välfärdspolitiska egenskaper som jag verkligen håller  med om är att sänka kostnaderna för levnadskostnader som påverkar varje aspekt (i livet) . Under det kommande året kommer vi att sänka kostnaderna för el.”

Ron-Tal: s planer på att sänka kostnaderna hänger tydligen på strömbrytaren över naturgas som en källa till elproduktion.

”Under många år använde vi dyra förorenande material, och inte mindre problematiskt, material som köptes från icke-judiska källor. STATEN ISRAEL förskjuts för att producera el genom gas . Kraftverk har placerats för att producera el från gas ”, konstaterade Ron-Tal.

IEC regissören tillade att oron sprider sig i arabländerna sedan 2011 i det som kallas den ”arabiska våren” som påverkade Israel genom att skära av tillgången på naturgas. Som ett resultat producerar Israel el från dieselbränsle.

”Vi måste förstå att en enhet av diesel kostar fem gånger mer än en enhet av gas. Sedan dess har vi spenderat 100 miljoner shekel (cirka $ 29.000.000 ) om dagen , och det är orsaken till den fruktansvärda ekonomiska situationen för elbolaget,” anmärkte Ron-Tal .

Tamar gasfält till undsättning

På grund av övergången till diesel, erkände Ron-Tal att IEC under 2012 hade nått sin allvarligaste kris, både ekonomiskt och när det gäller elproduktion. Sista mars började det vända när Tamars offshore naturgasfält kom på nätet .

”För ett år sedan började vi få gas från Tamar-reserverna . Till skillnad från tidigare reserver, kommer detta att ge från 20 år. Vi har israelisk gas i havet som börjar att komma fram till stranden av staten Israel i obegränsade mängder,” bedömer Ron-Tal .

IEC-chefen kallar produktionen av israelisk gas från området en ”revolution” som skulle tillåta elpriserna att sjunka , och ge Israel möjligheten att producera sin egen el. Han noterade ”vi håller på att nå en situation där gasen är helt vår.”

Om The Golani Snowman

I am an international spy, selling my goods to the highest bidder.
Detta inlägg publicerades i Abbas, araber, Ekonomi, energi, islamism, Israel, Mellanöstern, palestinier. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Klipp elsladden till Abbas i morgon!

  1. maria skriver:

    ja, Israel borde verkligen klippa el sladden till Abbas som nu har visat sitt rätta jag

Lämna en kommentar