Catherine Ashton kommer att betalas £ 400,000 av EU för att göra ingenting.

Catherine Ashton kommer att betalas £ 400,000 av EU för att göra ingenting

Ashton_wantedCatherine Ashton kommer att ha rätt till £ 400.000 på skattebetalarnas bekostnad under tre år för att göra ingenting efter att ha avslutat sin femåriga mandatperiod som EU:s utrikesminister i slutet av 2014.

 

Av Bruno Waterfield , Bryssel
14:28 BST 5 April 2013

Forskning av The Daily Telegraph har fastställt att Labour s skyddsling, som avslutar sitt jobb som hög representant för utrikesfrågor i oktober nästa år, kommer att betalas £ 133.500 per år, 55% av grundlönen, fram till slutet av 2017.

Detta ”avgångsvederlag” kräver inte att hon ska göra något arbete alls och hon kommer att betalas den reducerade EU-”skatten, i stället för de vanliga brittiska skattesatserna för höginkomsttagare.

Bidraget försvaras som ”priset för total självständighet” av höga EU-tjänstemän som Catherine Ashton, som också är vice ordförande i Europeiska kommissionen, som också måste ”be om lov för alla jobb som de skulle vilja göra under 18 månader efter att ha lämnat”.

”Det är viktigt att kommissionärer inte börja leta efter ett nytt jobb under de sista månaderna av sitt mandat, och att de tar sin tid  att hitta lämpliga nya arbetstillfällen”, sade en talesman för kommissionen.

” På så sätt kan de fortsätta att ge 100% på jobbet skattebetalare betalar dem att göra, och det är mycket mindre risk för en intressekonflikt.”

Om The Golani Snowman

I am an international spy, selling my goods to the highest bidder.
Detta inlägg publicerades i Ashton. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Catherine Ashton kommer att betalas £ 400,000 av EU för att göra ingenting.

  1. Gita skriver:

    Hon skulle betala i stället!

    • Gita skriver:

      Varför kan man inte redigera sin kommentar?

      Det är tydligen endast administrator som kan ändra i kommentarer, så inte vem som helset kan göra det, så du får kontakta den personen. Finns ingen inställning för det tyvärr.

  2. Gita skriver:

    Hon skulle betala i stället!

  3. maria skriver:

    Ytterligare ett skäl att avskaffa EU och tvinga henne att betala tillbaka pengar

Lämna en kommentar