Varflr sjunker oljepriserna och vem vinner och vem förlorar?

Jag läser just en intressant artikel om det, se länk. Många punkter i världsekonomin beror på detta och när enskilda länder ska bedöma deras framtida strategi för att inte förlora för mycket, gäller det att känna till de olika faktorerna.

De olje/gasproducerade länderna måste förstås styra sin strategi till vad som kan löna sig inom den närmsta framtiden när de har uppfyllt landets behov.

Mycket av världsekonomin har länge styrts av USAs oljeköp från de oljerika Gulfstaterna, sen blev det en revolution när USA började bli självförsörjande på olja. Sedan tog terrororganisationer överallt fler oljekällor i Gulfen och Nordafrika, ISIS är världens rikaste terrororganisation och kör till svarta börsen i Turkiet för att sälja. Ryssland har försökt få ett FN-förbud för denna trafiken.

Israel är demokratiskt och har mycket gas och snart olja – gömt i skiffer  där de har nästan lika mycket olja som Saudiarabien. De arbetar på att få fram en ekologisk process att ta fram det, och lyckas de bra lär de kunna tjäna stora summor på att sälja processen till länder med mycket skiffer som Kina.

Läs vidare i artikeln!

 

Om The Golani Snowman

I am an international spy, selling my goods to the highest bidder.
Detta inlägg publicerades i energi, Israel, Saudiarabien, USA. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varflr sjunker oljepriserna och vem vinner och vem förlorar?

  1. Dag Selander skriver:

    Om Israel varit i händelsernas centrum, så är denna olje- & gasrevolution – med bl.a. Kinas intresse – högeligen intressant. Och USA och Ryssland är akterseglade. Inte underligt att Saudi backar upp Israels geopolitiska kvalifikationer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s