Obamas attack mot Israel börjar bli ökänd i alla utom svenska media.

http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Report-US-halted-weapons-transfer-to-Israel-during-Gaza-offensive-371062

http://online.wsj.com/articles/u-s-sway-over-israel-on-gaza-at-a-low-1407979365

(bara början av artikeln)

http://www.jewishpress.com/indepth/analysis/j-e-dyer/obamas-campaign-against-israel/2014/08/15/0/

http://yidwithlid.blogspot.co.il/2014/08/front-page-wall-street-journal-story.html

http://www.theblaze.com/stories/2014/08/14/report-the-white-house-imposed-strict-new-arms-controls-on-israel-in-midst-of-gaza-fighting/

 

Många skriver om Obamas hat mot Israel – inklusive insiders i  hans administration. Tyvärr har inte WSJ-artikeln visats online. Originalet ser man bara första raderna som icke-prenumerant, men andra artiklar förklarar nog av innehållet.

Artikeln i Jerusalem Post:

Rapport: USA stoppade vapenöverföring till Israel under Gaza- offensiven

2014/08/14 09:42

Bland spänningar mellan Netanyahu och Obama, stoppade USA överföringen av Hellfire” air-to-surface-missiler, rapporterar ”Wall Street Journal”.

Bland diplomatiska spänningar mellan USA:s president Barack Obamas administration och premiärminister Benjamin Netanyahu, har USA stoppat en sändning av air-to-ground-missiler till Israel förra månaden under Israels offensiv i Gazaremsan, enligt en rapport i Wall Street Journal.

I juli begärde Israel genom militär-till-militära kanaler ett stort antal Hellfiremissiler”, en första sats som var på väg att släppas till Israel, rapporterade Wall Street Journal, som citerar israeliska och amerikanska tjänstemän.

Men Pentagon satte genast transporten på is, och topptjänstemän i Vita Huset instruerade amerikanska försvarets myndigheter att samråda med Vita Huset och utrikesdepartementet innan den godkänner några ytterligare israeliska önskemål, enligt rapporten.

En senior Obama-administrationens tjänsteman citerades i rapporten som säger att beslutet att granska framtida överföringar högsta nivå uppgick till USA säger” Här stoppar vi. Vänta lite Det är inte OK längre.

I rapporten skildras en situation med dåliga relationer mellan Obama och Netanyahu och hävdade att beslutet att stoppa vapenöverföringen gjordes vid en tidpunkt när Vita Huset och utrikesdepartementet blev allt mer störda av vad de såg som hårdhänt slagfältstaktik som de trodde riskerade en humanitär katastrof,i Gaza. [Att ingen föreslog en bättre metod och att Kerry helt illegalt gav Hamas nog pengar för att gräva sina tunnlar, vet vi.]

Yidwithlid:

Israel har använt standardproceduren för att handla vapen från USA. 20 juli bad Israel om ammunition som redan fanns i amerikanska förråd i Israel. Det har aldrig behövts någon president inblandad i rutinköpen. [Men visst skulle de själva göra mycket mer – deras journalist som blev ekonomiminster, Lapid, skar bort en massa från försvaret i socialistisk anda.]Jewishpress-artikeln är också läsvärd med en del inside info. 

Om The Golani Snowman

I am an international spy, selling my goods to the highest bidder.
Detta inlägg publicerades i Israel. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Obamas attack mot Israel börjar bli ökänd i alla utom svenska media.

  1. maria skriver:

    Reinfeldt och hela sjukövern älskar Obama,Inget annat land i väst och öst gör det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s