Vad gör palestinaaraberna med alla sina pengar?

Araber strejkar mot höga priser, men inte gör det att de jobbar mer och betalar mer skatt. De är snarare som gamla svenska präster och kräver tionde av alla länder i EU, USA och gänget. 

Allt de fått från Israel, utan det minsta tack, kan du läsa på  denna länken. De hade enligt dem själva en ökning av ekonomin förra året på 5.2%, tänk vad glad Sverige hade varit om det hade gällt oss. 

Vad som upprör de palestinska ledarna utomordentligt är att Israel börjat kräva PA-araberna på elräkningen. PA, Abbas regim, harfått el från Israel på kredit för $175 miljoner, ca 1.6 miljarder kronor,  eller som en terroristsajt uttrycker det: ”Zionist occupation threatens to cut off West Bank Palestine electricity” som om de hade varit så snälla att de vore värda gratis elektricitet från judarna. Egyptens Al Ahram trycker ut det som ”Blackmailing the PA into submission”, vilket är tacken för att Israel låtit dom få el för 1 miljard kronor i förskott. Förhoppningsvis lär de dem att inte vara lika givmilda i framtiden. Finns ju ingen anledning, tacken kan du se på denna länken.

 http://english.alarabiya.net/articles/2012/09/05/236263.html uttrycker sig lite mer civiliserat, och vad används alla de pengarna till?  http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12140#.UE5ySo3iY9A berättar det rätt klart många miljoner används för att betala terroristerna löner för väl förrättat värv!!! Se också http://aijac.org.au/news/article/pa-unable-to-afford-electricity-but-still-pay-te En påtaglig anledning till att bensinpriserna som SvD yrar om, har gått upp.  Undrar varför SvD vägrar berätta anledningen.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159598#.UE5yD43iY9A berättar lite mer, det är knappast rimligt att israelerna ska få sina energikostnader förhöjda eftersom palestinaaraberna vägrar betala räkningen. Jag såg nånstans att Israel hade världens 3dje dyraste bensin. En anledning till energikostnaderna är förstås att Egypten hux flux avbröt gasleveranserna, som är en del av fredsavtalet. 

Det är väl ca 3 år innan Israel blir självförsörjande på energi, först från gasfälten, sedan deras enorma lager av oljeskiffer. Bensinpriserna borde skynda på utvecklingen av elbilar i Israel, http://www.msnbc.msn.com/id/47486268/ns/world_news-world_environment/t/israel-becomes-lab-electric-car-network/#.UE6Juo3iY9A  och  http://www.betterplace.com/

.......

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/strejk-pa-vastbanken-mot-hoga-priser_7489492.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sankta-bensinpriser-efter-protester_7491394.svd

 

Om The Golani Snowman

I am an international spy, selling my goods to the highest bidder.
Detta inlägg publicerades i Israel. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar